De Cascoverzekering: voor –en nadelen – Autoverzekering – Voordeel
 

De Cascoverzekering: voor –en nadelen

| Posted in auto, dagwaarde, nieuws, waarde

De casco of WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering is een wettelijk verplichte verzekering voor motorvoertuigen. Naast de standaard casco verzekering zijn er nog andere verzekeringsopties. Maar wat zijn precies de voordelen van WA verzekeringen en zitten er ook nadelen aan alleen een WA casco verzekering vast?

De goedkoopste keuze: alleen Casco (WA)

De goedkoopste manier om je auto of motor bij verzekeringsmaatschappijen te verzekeren is de Casco verzekering. Casco betekent dat je alleen verzeker bent voor de schade die je bij een ander maakt. Dus stel je maakt een aanrijding, dan is de auto waaraan je schade hebt gemaakt verzekert met je eigen WA verzekering.

Nadelen Casco verzekering

Een groot nadeel van enkel de Casco verzekering is dat ingeval van schade aan je eigen auto niets wordt uitgekeerd. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan er voor zorgen dat je auto door eigen schuld total loss is. Zelfs de dagwaarde van de auto wordt dan niet uitgekeerd. Ook wordt er ingeval van overmacht, zoals diefstal of brand, geen cascoschade uitgekeerd. Ondanks dat er sprake is van absolute overmacht en de schuld hiervan niet bij jezelf ligt wordt er niets uitgekeerd.

Casco, Casco Plus of toch Volledige Casco?

Het verschil tussen de gewone Casco en de Casco Plus verzekering is erg groot. Waar je bij de Casco verzekering enkel voor schade aan anderen bent verzekerd, ben je met de Casco Plus verzekering ook verzekerd ingeval van brand, aanrijding met dieren, inbraak, diefstal, stormschade en joyrijding. Tenslotte is er nog de Volledige Casco verzekering. Hierbij ben je naast eerder genoemde zaken ook verzekerd ingeval van schade door eigen schuld. Welke verzekering je kiest hangt vooral af van de leeftijd en dagwaarde van je auto of motorfiets. Bij een oud exemplaar kun je daarom het beste kiezen voor een casco verzekering, gezien de lage dagwaarde. Jongere voertuigen kunnen het beste met een Casco Plus of Volledig Casco dekking worden verzekerd.

Doe de kentekencheck voor bepalen premiehoogte

Hoe kan ik zien of een auto verzekerd is? Als je je auto of motor wilt verzekeren dan dien je per maand een bepaald bedrag te betalen. Dit wordt ook wel de verzekeringspremie genoemd. De hoogte hiervan is natuurlijk afhankelijk van het soort verzekering die je kiest, maar ook van de dagwaarde van het voertuig. Door de dagwaarde van een auto te checken weet je ongeveer of de verzekeringspremie hoog of laag uit zal vallen. De waarde van een auto bepalen kan heel gemakkelijk door een kentekencheck waarde te doen. Hiervoor zijn verschillende tools op internet beschikbaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Autoverzekering – Voordeel ©2019. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions