Auto dagwaarde en verzekeringspremie: wat zegt het? – Autoverzekering – Voordeel
 

Auto dagwaarde en verzekeringspremie: wat zegt het?

| Posted in auto, dagwaarde, nieuws, waarde

Casco verzekering te verzekeren. Voor de dekking die de verzekering je biedt dien je per maand een bedrag aan premie te betalen. De hoogte hiervan is onderhevig aan een aantal factoren.

Hoogte verzekeringspremie afhankelijk van dagwaarde

De dagwaarde van een voertuig is een belangrijke factor die verzekeraars meewegen voor de hoogte van de verzekeringspremie. Natuurlijk bepaalt ook de soort verzekering de hoogte van het maandelijks te betalen premiebedrag. Toch is de waarde van een auto een simpele leidraad om te checken of de verzekeringspremie hoog of laag zal uitvallen. Je kunt heel gemakkelijk zelf de waarde van een auto bepalen door een kentekencheck te doen. Hierin zie je naast de cataloguswaarde ook vaak de dagwaarde vermeld staan. Er zijn verschillende waarde auto kenteken check tools waarbij je zelf de dagwaarde en inruilwaarde van een auto kunt berekenen.

Overige factoren

Tevens zijn er tal van andere factoren die van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Gegevens van de auto zijn daarbij natuurlijk van belang voor de verzekeraar. Door te weten wat het gewicht en de waarde van de auto is, kan er een inschatting worden gemaakt van de kosten die komen kijken bij een schade. Ook kijkt de verzekeraar naar je persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, om het risico dat jij loopt op schades te bepalen. Tevens is het gebied waarin je woont van invloed op de hoogte van de premie. Zo heb je in Amsterdam een veel grotere kans om schade te rijden dan in een plattelandsdorpje. Tenslotte zijn het aantal gereden kilometers per jaar en het aantal schadevrije jaren graadmeters om de verzekeringspremie te bepalen. Statistisch gezien wordt de kans op schade groter naarmate men meer kilometers per jaar rijdt en zorgt veilig rijgedrag voor een korting op de premie.

Wat is mijn auto waard


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Autoverzekering – Voordeel ©2019. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions